Skip to content

Blackpool's 100 million pounds seafront regeneration

Added to your Saved Content Go to my Saved Content

At the turn of the 21st century Blackpool's Victorian seafront, which was opened at the turn of the 20th century, had served its time. As designed by the Victorian engineers it had lasted for 100 years. It needed replaced with a new development that would proceed with its own 100 year legacy. Driven by the doctrine of sustainability significant benefits and dis-benefits were generated giving a very robust business case for the redevelopment. 

  

Over £100 m of funding was secured and the seafront was regenerated over seven years; with it receiving national recognition for civil engineering excellence. The development used leading scientific techniques to generate the optimum design in sea defense combated climate change, whilst boosting Blackpool's tourism economy. The development was delivered to time and under set budgets. Typically of the setting though delivering the development was more of a roller coaster than a smooth ride, with lots of lessons learnt."

0 comments

Join the conversation!

Log in to post a comment, or create an account if you don't have one already.